Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Število porcij: 10
Čas priprave: 20 minut (brez hlajenja)
Za dekoracijo
Model za torto na spenjanje s premerom 20 ali 22 cm obložite s papirjem za peko.
V majhni ponvi počasi stopite maslo.
Čokoladne maslene kekse dajte v vrečko za zamrzovalnik in jih zdrobite z valjarjem. Nato zmešajte s stopljenim maslom.
Mešanico drobtin enakomerno razporedite po dnu modela za torte in jo močno pritisnite s kozarcem. Postavite v hladilnik.
Jagode operite, odstranite peclje. Dodajte 1 žlico limoninega soka in 50 g sladkorja ter naredite pire.
Smetano stepajte, dokler ne dobite trdne pene.
Želatino za 5 minut namočite v hladno vodo.
V skledo dajte skuto, 150 g sladkorja in vanilijev sladkor ter premešajte.
Želatino dobro pretlačite in jo stopite v kozici na nizki temperaturi.
V stopljeno želatino vmešajte tretjino skute in segrevajte, da dobite tekočo zmes. Dodajte preostali mešanici skute in temeljito premešajte.
Dodajte stepeno smetano, dokler ne postane čvrsta.
Tretjino skute in stepene smetane vlijte v skledo in zmešajte z jagodnim pirejem.
Na sredino tortne baze vlijte zajemalko skutne kreme, na sredino pa položite zajemalko jagodne skutne kreme. Ponavljajte, dokler ne izgine vsa smetana.
Torto postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje pa čez celo noč.
Odstranite rob tortnega modela. Okrasite s prepolovljenimi ali na četrtine narezanimi svežimi jagodami in svežo poprovo meto.
Share or print this recipe