Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za 22 cm vzmetno posodo
Za hišice iz medenjakov:
Za tortne plasti (Pozornosť je potrebná 2 krát):
Za kremo iz bele čokolade:
Dodatno:
Za okras:
Za hišice iz medenjakov in dekoracijo:
Pripravite testo za medenjake in pustite ostalo.
Pečico segrejte na 180°C (zgornji/spodnji grelec).
Testo na rahlo pomokani površini razvaljamo na približno 5 mm debelo. Izrežemo hišice različnih velikosti in pečemo 12-14 minut.
Za sladkorno glazuro zmešajte sladkor v prahu in vodo, da nastane gosta pasta. Po potrebi dodamo še sladkor. Ohlajene medenjake nadevamo v vrečko, odrežemo konico in okrasimo. Naj se posušijo.
Za dekoracijo na peki papir potresemo kristalni sladkor. Brusnice operemo, pustimo, da se nekoliko odcedijo, in jih stresemo v sladkor. Dobro premešajte, da se sladkor sprime. Pustite, da se posušijo (približno pol dneva).
Za tortne plasti:
Kot mersko enoto za sestavine uporabite prazno skodelico kisle smetane.
Pečico segrejte na 180°C (zgornji/spodnji grelec).
V skledi stepemo kislo smetano, jajca, olje in sladkor.
V drugi skledi zmešajte kakav v prahu, mandlje, moko, pecilni prašek in začimbo za medenjake, nato pa na hitro premešajte z mokrimi sestavinami.
Testo vlijemo v pekač in pečemo približno 40-45 minut.
Pripravite drugo plast torte in pustite, da se obe plasti ohladita. Plasti po potrebi sploščimo in vodoravno prerežemo na pol.
Za kremo iz bele čokolade:
V loncu na zmernem ognju skupaj stopite belo čokolado in smetano. Pustimo, da se nekoliko ohladi.
Zmešajte skuto, mascarpone in sladkor v prahu do gladkega, nato dodajte stopljeno belo čokolado.
Montaža:
Prvo tortno plast položimo na velik krožnik in namažemo s polovico brusničnega kompota.
Dodamo naslednjo plast in namažemo s kremo iz bele čokolade. Nadaljujte z izmeničnimi plastmi čokoladne kreme in brusničnega kompota.
Na vrh položite zadnjo plast torte in na sredino torte namažite preostalo kremo iz bele čokolade.
S preostalo sladkorno glazuro premažite hrbtne strani hišic iz medenjakov in jih pritrdite okoli torte.
Sladkorne brusnice raztresite po vrhu torte. Pred serviranjem ga postavite v hladilnik.
Opomba: Plasti torte so rahlo drobljive, vendar postanejo zelo vlažne.
Share or print this recipe