Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcije / polnilna količina: pribl. 2250 ml (3 skodelic, vsaka 750 ml)
Čas priprave: 50 minut
Vodo in sladkor dajte v posodo.
Limone operite pod tekočo vročo vodo in jih zatem osušite. Nato jih kolikor se le da tanko olupite, položite v tekstilno čajno vrečko ali čajnik z začimbami in jih obesite v lonec. Vlijte limonin sok.
Mešanico med nenehnim mešanjem zavrite in kuhajte eno minuto.
Odstavite z ognja in pustite, da se ohladi. Na koncu odstranite začimbe.
Breskve eno po eno potopite v vrelo vodo za približno 30 sekund, jih izdolbite z žlico z režami, odcedite in olupite z nožem za lupljenje.
Pečico segrejte na 90 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.
Breskve prerežite na pol, odstranite sredico in narežite na kolobarje. V pripravljene kozarce takoj položite rezine breskev v slojih.
Prelijte sok, da bo približno 2,5 cm pod robom kozarca. Rezine breskev morajo biti prekrite z osnovo. Kozarce tesno zaprite.
Kozarce postavite v posodo, napolnjeno z vodo do višine 2 cm, in jih pasterizirajte približno 40 minut.
Kozarci naj se ne dotikajo en drugega. Pasterizirajte približno 40 minut.
Z kuhinjsko krpo previdno vzemite iz pečice, položite na vlažno krpo in pustite, da se ohladi.
Namigi:
S ploščatim nožem odprite kardamom, odstranite semena in jih zmeljite v možnarju, da pridobite sladko in pikantno eterično olje.
Marelični kompot se še posebej dobro ujema s carskim pražencem in drobtinami iz pšeničnega zdroba.
Kompot pa lahko pasterizirate tudi v parnem loncu pri 100oC 40 minut.
Share or print this recipe