Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Porcije / polnilna količina: 8 skodelic x 145 ml
Češnje operite, odstranite peške in jih razčetverite.
Olupite čebulo, jo drobno sesekljajte in na segretem olju prepražite do prosojnosti.
Dodajte sladkor in ga med mešanjem karamelizirajte. Poškropite z kisom. Dodajte višnje, origano in sveže mleti poper ter dobro premešajte.
Med mešanjem kuhajte na srednji temperaturi 40 minut, dokler se zmes ne zgosti.
Tik pred koncem kuhanja vmešajte rdeče vino in začinite s poprom.
Še vroče nato prelijte v sterilizirane kozarce, tesno zaprite in pustite stati teden ali dva, preden ga porabite.
Namigi:
Čatni se dobro poda k trdim sirom, modrim sirom in divjačini.
Čatni bo zdržal več tednov, če ga boste hranili v hladnem prostoru. Če so kozarci pasterizirani, bo čatni zdržal do enega leta, shranjen v hladnem in temnem prostoru.
Share or print this recipe