Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za tla:
Za kremo:
Za okras:
Listnato testo vzamemo iz hladilnika 20 minut prej, da se pri razvijanju ne zlomi. Pečico segrejte na 200 °C zgornji/spodnji grelec. Listnato testo razvaljamo. Na list A4 nariši velikonočnega zajčka (ali ga natisni, glej sliko št. 3) in ga izreži. Predlogo položimo na listnato testo in po njej zarežemo z ostrim nožem. Zajčke iz listnatega testa potresemo s sladkorjem v prahu in pečemo v ogreti pečici 7 minut. Po 7 minutah odstranite, obtežite s pekačem in pecite še 7-10 minut do zlato rjave barve. (s tem boste zagotovili, da listnato testo ne bo preveč naraslo). Naj se ohladi.
Postopek ponovimo še z drugima dvema zvitkoma listnatega testa. Pustite, da se trije zajčki iz listnatega testa popolnoma ohladijo.
Nasvet: Iz preostalega testa lahko izrežemo druge oblike, kot so srčki, in jih tudi spečemo.
Za kremo zmešamo skuto, mascarpone, kislo smetano in sladkor v prahu ter dodamo borovnice. Kremo nadevajte v cevno vrečko s srednje veliko luknjo ali zvezdastim nastavkom.
Prvega zajčka iz listnatega testa položimo na desko ali krožnik in ga namažemo s kremo. Na kremo položimo drugega zajčka iz listnatega testa in ponovno nanesemo pike. Čez položimo zadnjega zajca, namažemo s kremo in okrasimo.
Za dekoracijo lahko uporabite različne sladkarije, kot so čokoladna jajca, jajca iz marcipana, sladkorni posip, pa tudi cvetove, koščke meringe ali jagodičevje.
Share or print this recipe