Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za biskvite:
Za kremo:
Kandirani oreščki:
Pečico segrejmo na 170 °C. Stepemo jajca s sladkorjem za peko, dokler ne nastane gosta krema. Stopimo maslo. V skledi zmešajmo moko s kakavom, pecilnim praškom, sladkorjem za peko, cimetom, soljo in začimbami za medenjake. Postopoma vmešamo stopljeno maslo, jajca, med in pinjenec.
Testo razdelimo na tri dele in ga vlijemo v tri pekače za torto. Pecite 25 do 30 minut in nato počakajte, da se ohladi.
V stepeno smetano vmešamo nugat kremo, sladkor v prahu in vaniljev sladkor. Kremi dodamo še začimbe za medenjake in nastrgan vaniljev strok. Primešamo tudi kakav.
Biskvite premažemo z brusnično marmelado in na vsakega namažemo tretjino smetane. S preostalo smetano premažemo celotno pecivo. Torta naj se nekaj ur hladi v hladilniku.
Za kandirane oreščke v loncu zavremo granuliran sladkor z vodo. Mešanica naj vre, dokler ne nastane sirup. Sirupu dodamo oreščke, nato pa jih položimo na pekač s peki papirjem in počakamo, da se posušijo.
Pred serviranjem torto okrasimo s svežimi rožmarinovimi vejicami in kandiranimi oreščki.
Share or print this recipe