Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za nadev iz skute in mascarpone kremnega sira
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Z maslom namastite obliko za torte, ter posipajte z drobtinami.
Biskvitno zmes pripravimo tako, da močno stepemo jajca, nato postopoma dodajamo sladkor in tudi vanilijev sladkor, dokler zmes ne postane svetlo rumena in penasta ter podvoji svojo prostornino.
Moko in pecilni prašek presejemo in jo s ščepcem soli dodamo stepenim jajcem.
Vlijte v namaščen in z drobtinami obložen pekač ter pecite približno 40 minut, dokler ne dobi svetlo rjavo barvo. Preverite z vbodom igle!
Medtem želatino namočite v hladno vodo.
Zmešajte skuto z mascarponejem in sladkorjem.
Želatino dobro iztisnite in jo stopite v kozici na zelo nizki temperaturi. Vmešajte 3 žlice zmesi skute in maskarpone kremnega sira. Odstavite z ognja in preostali skute in maskarpone siru dodajte mešanico želatine. Na koncu začinite z limoninim sokom. Pokrijte in postavite v hladilnik za 2 uri.
Ohlajen biskvit prerežite na pol in ga premažite z bezgovim sirupom.
Iz hladilnika vzemite kremo iz skute in maskarpone kremnega sira ter z njo napolnite torto, preostanek kreme pa nanesite na zunanjo in zgornjo stran torte. Shranjujte v hladilniku, do postrežbe.
Krasite s sušenimi cvetlicami.
Share or print this recipe