Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za palačinke
za skutin nadev
za dekoracijo:
Za testo za palačinke stepite mleko in jajca s ročnim mešalnikom. Dodajte moko in sol on testo dobro premešajte, da dobite homogeno maso.
Pustimo, da testo malo počiva, da se lahko iz tega sprostijo zračni mehurčki.
Segrejte neoprijemljivo ponev s premerom 20 cm, (ne preveč vročo) in jo rahlo namažite z maslom.
Z zajemalko vlijte testo za palačinke v vročo ponev in na obeh straneh palacinko popecite do zlato rjave barve. Položite na krožnik in počakajte, da se ohladi.
Za nadev, smetano stepite do trdega. Skuto, mascarpone in sladkor premešamo dokler ne dobimo gladke kreme, nato v to vmešamo tudi stepeno smetano. Nekaj smetane dajte na stran za preliv.
Na bisvit za torte položite palačinko in nanjo nanesite tanko plast skutinega nadeva.
Na nadev dajte naslednjo palačinko in nadaljujte dokler vam ne zmanjka palačink. Na vrhu naj bo palačinka.
Vrečko za meringe z nastavkom za dekoracijo napolnite s preostalim nadevom. Nadev potisnemo na palačinko in potresemo z borovnicami.
Posipamo s sladkorjem.
Palačinke naj do postrežbe počivajo v hladilniku. Za lažje rezanje pustite v hladilniku vsaj 2 uri.
Pripomba: Torto lahko pripravite celo en dan pred postrežbo. Preden jo postrežemo pustimo, da se eno uro »segreva« na sobni temperaturi.
Share or print this recipe