Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Navedene sestavine zadostujejo za štiri srednje velike kozarce ( približno 160 ml).
Sestavine za jabolčno čežano:
500 g olupljenih in na koščke narezanih jabolk
120 ml vode
1 sredica vaniljevega stroka
2 žlici sladkorja za peko Wiener Zucker
sok polovice iztisnjene limone
2 cimetovi paličici
Druge sestavine:
100 g navadnih polnozrnatih piškotov
250 g maskarponeja
3-4 žlice ruma
150 ml sladke smetane
2 zavitka vaniljevega sladkorja
stepena smetana in mleti cimet za okraševanje
V kozico vlijemo vodo in dodamo vse druge navedene sestavine. Zavremo, nato pri srednji temperaturi pustimo počasi vreti od 25 do 30 minut. Odstranimo cimetove paličice, kuhane koščke jabolk pa pretlačimo s paličnim mešalnikom v gladko kašo, ki jo, preden jo postavimo za nekaj časa v hladilnik, popolnoma ohladimo na sobni temperaturi.
Razdrobimo polnozrnate piškote. Zmešamo maskarpone, rum, sladko smetano (nestepeno!) in vaniljev sladkor.
V kozarce nasujemo za 1 cm debelo plast nadrobljenih piškotov, nato prilijemo maskarponejevo mešanico, jo posujemo s cimetom v prahu in vlijemo še približno 1 cm debelo plast jabolčne čežane. Nato celotni postopek še enkrat ponovimo.
Kozarce tiramisuja z jabolčno čežano na koncu okrasimo s stepeno smetano in potresemo s cimetom ter jih postavimo v hladilnik za vsaj 3 do 4 ure.
Share or print this recipe