Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
6 porcij
Piškoti:
Rabarbarin kompot:
Tiramisu:
Sirup:
Za zgornjo plast
Za piškote stepite beljak, sladkor in vodo v trdi sneg. Po tem previdno umešajte rumenjak in na koncu mešanico moke in koruznega škroba. Testo iztisnite na pekač obložen s papirjem za peko s pomočjo vrečke za dekoracijo. Oblikujte več gladkih piškotov dolžine približno 7 cm. Piškote takoj posujte s sladkorjem v prahu in pecite v segreti pečici pri 170 °C približno 15 minut, dokler niso zlato rumeni. Piškote vzemite iz pečice in pustite, da se ohladijo.
Rabarbaro narežite na približno 5 cm dolge kose ter jih položite v majhni pekač tesno skupaj. Dodajte izpraskano vsebino vanilijevega stroka in posipajte rabarbaro s sladkorjem ter prekrijte s papirjem za peko. Pecite v segreti pečici na 160 °C približno 15 do 20 min. dokler ne postane mehka. Pustite, da se kompot ohladi.
Za tiramisu zmešajte vse vsebine ter predelajte z ročnim mešalnikom ali mikserjem pri srednji hitrosti do trde mase. Napolnite maso v vrečko za dekoracijo z gladkim nastavkom.
Za sirup skuhajte vodo, sirup in sladkor ter potem dodajte sok kompota rabarbare. Pustite, da se vse dobro ohladi.
Namočite piškote v sirup in z njimi ter kompotom iz rabarbare ter tiramisu kremo napolnite visoke kozarce volumna približno 250 ml. Površino okrasite s preostalimi piškoti in svežim rdečim ribezom.
Share or print this recipe