Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za dno torte
420 g moke
30 g kakava v prahu
300 g masla
150 g Wiener Zucker sladkor v prahu
Za polnjenje
175 g masla
350 g Wiener Zucker sladkor za peko
4 jajca, rahlo umešana
4 žlice kakava v prahu
150 g temne čokolade
300 g smetane
450 g stepene smetane
50 g Wiener Zucker sladkor v prahu
Za dno torte zgnetite mrzle sestavine v gladko testo in ga pustite počivati v hladilniku 1 uro. Razvaljajte testo in z njim obložite formo za tart. Večkrat pičite z vilico in pecite pri 200 °C približno 10 min.
Za polnjenje zmešajte maslo ter trsni sladkor v kuhinjskem mešalniku. Postopoma dodajajte jajca in kakav. Stopite čokolado v vodni kopeli in s tekočo smetano umešajte v maso. Polijte po pečenem dnu in pecite pri 160 °C z ventilatorjem približno 45 minut, dokler čokoladna masa ne postane trda.
Stepite smetano s sladkorjem v prahu v kremasto maso in premažite ohlajen tart, ter posipajte s čokoladnimi ostružki.
Share or print this recipe