Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za testo:
Sestavine za preliv:
Priprava:
Pekač namažemo z maslom in moko, pečico pa segrejemo na 170 stopinj Celzija.
Jedilno čokolado raztopimo nad vodno paro in pustimo, da se nekoliko ohladi.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Maslo, vaniljev sladkor in sol penasto vmešamo ter počasi dolivamo raztopljeno čokolado. Dodamo še rumenjake. Beljake stepemo v trd sneg, ki mu med mešanjem počasi dodajamo kristalni sladkor, in ga primešamo testeni masi.
Mandlje zmešamo z moko in jih dodamo testu. Vlijemo ga v namaščen in pomokan podolgovat pekač, ki ga postavimo v segreto pečico in ga pečemo približno 1 uro na srednji rešetki na 170 stopinj Celzija. Ko je testo pečeno, ga pustimo, da se ohladi.
Nato ga na tanko premažemo s segreto marelično marmelado. Čeznjo prelijemo čokoladni preliv. Pripravimo ga tako, da zavremo vodo in sladkor v prahu Wiener Zucker, nato v osladkano vrelo vodo nalomimo majhne koščke jedilne čokolade in vse skupaj zmešamo z ročnim mešalnikom v tekočo maso. Pustimo, da se malce ohladi in še mlačno polijemo po srninem hrbtu.
Na koncu okrasimo kolač z mandlji v lističih ali s celimi mandlji in ga damo na hladno vsaj za nekaj ur, da se preliv popolnoma strdi.
Share or print this recipe