Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 20 kosov
Za testo
Za puding
Za dekoracijo
Puding pripravimo iz sestavin v skladu z navodili na embalaži. Počakajte, da se ohladi.
Za testo s skuto, s pomočjo mešalnika zmešajte skuto, olje, mleko, sladkor in sol v homogeno zmes. Zmešajte moko in pecilni prašek ter ju dodajte zmesi iz skute. Najprej zmešajte zmes z leseno kuhalnico, nato gnetite z roko, dokler ne dobite gladkega testa.
Pečico segrejte na 175 °C, pečenje od zgoraj/spodaj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
Testo razdelite na pol in vsako polovico raztegnite v pravokotnik.
Z nožem po dolžini iz testa narežite približno 3-3,5 cm široke trakove.
Kremo napolnite v vrečko za meringe za enkratno uporabo, odrežite konico in jo tako iztisnite na trakove. Opomba: na sredini traku pustite nekaj centimetrov praznega testa, da lahko konico srca lepo stisnete skupaj.
Borovnice in maline narežite na majhne koščke in jih posipajte po pudingu.
Uvijemo na dveh koncih. Zelo lepo oblikujte konico, tako da bo oblika srca po peki zlahka prepoznavna.
Če želite stisnite v sredino še nekaj pudinga.
Srca pecite v ogreti pečici približno 20-25 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Počakajte, da se ohladijo, in posipajte s sladkorjem.
Pripomba: Srca bodo dolgo časa sveža - testo ne bo hitro pretrdo. Najboljše, da jih hranite v tesno zaprti posodi.
Share or print this recipe