Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Priprava s kuhinjskim robotom
V posodo dajmo vse sestavine razen masla in zmešajmo. Maslo narežemo na majhne koščke in naknadno dobro premešamo. Mešamo toliko časa, dokler ne nastane čvrsta zmes.
Priprava brez kuhinjskega robota
V skledi zmešamo moko, rjavi sladkor, vanilijev sladkor in začimbe. Maslo narežemo na majhne koščke, vse skupaj premešamo z rokami. To počnemo toliko časa, dokler zmes ne postane »peščena«. Potem pa dodamo jajca in zgnetemo skupaj z ostalimi sestavinami. Gnetemo toliko časa, da zmes postane gladka in čvrsta.
Testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo v hladilnih za vsaj 4 ure. Najboljše je, če si ga lahko pripravimo že dan prej, saj se bodo začimbe lahko tako še boljše prepojile.
Pečico segrejemo na 180 °C, obenem pa pripravimo dva pekača, ki ju obložimo s peki papirjem.
Na pomokani površini razvaljamo testo, ki naj bo debelo približno 4 mm. Piškote lahko oblikujemo z različnimi modelčki. Če jih želimo uporabiti kot obeske na božičnem drevescu, še pred peko vanje naredimo luknjice z leseno palčko.
Pečemo 10-13 minut, odvisno od velikosti.
Share or print this recipe