Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Vaflji
Glazura
Dekoracija
Za vaflje nastrgajte limono in stepite v penasto maso z maslom in sladkorjem. Dodajte jajca, moko in pecilni prašek ter dobro zmešajte. Ob mešanju testa dodajte pinjenec. Testo mora dobiti viskozno konsistenco - če je pregosto, dodajte več pinjenca.
Vlijte testo na vroč, namaščen pekač za vaflje in valje specite enega za drugim. Pustite da se ohladijo in z nožem narežite v obliko šolskih stožcev.
Za glazuro zmešajte beljak v posodi. Postopoma dodajajte sladkor v prahu in sok limone, kot tudi barvo za živila. Mešajte približno 10 minut. Masa bi morala imeti viskozno konsistenco in le počasi steči iz mešalne palice. Če je masa pretrda, dodajte limonin sok po kapljicah.
Premažite glazuro preko zgornjega dela šolskih stožcev iz vafljev in okrasite po želji s posipni dekor.
Fotografija: © UM Panmedia
Share or print this recipe