Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine (za 12 do 16 koščkov)
Za osnovo
Za nadev
Za sneg
Dno okroglega pekača ali tortnega modela obložimo s papirjem za peko. Piškote zmeljemo v mešalniku ali pa jih zložimo v vrečko, ki jo dobro zapremo, in jih zdrobimo z valjarjem. Nato jih vsujemo v večjo skledo.
Segrejemo maslo, da se stopi, odstavimo s štedilnika in počakamo, da se ohladi. V ohlajeno, stopljeno maslo primešamo sladkor in ščepec soli, premešamo, nato z mešanico prelijemo piškotne drobtine, še enkrat premešamo in z mešanico enakomerno obložimo dno tortnega modela. Vsaj za eno uro postavimo v hladilnik, da se malo strdi.
Obe vrsti skute zmešamo v gladko maso.
Naribamo lupinici limet, preostanek limet stisnemo v sok in ga skupaj z naribano lupinico primešamo v skuto.
Belo čokolado raztopimo, dodamo ji sladkor, vse skupaj premešamo in skupaj z nastrgano sredico vaniljevega stroka (ali z mleto vaniljo) zlijemo v skutno maso, v katero na koncu primešamo še lističe želatine ali pa želirno maso, ki jo pripravimo po navodilih z embalaže.
Maso enakomerno porazdelimo po piškotni oblogi in vse skupaj postavimo čez noč v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.
Tik pred serviranjem stepemo beljake skupaj s sladkorjem v trd sneg, maso nadevamo v brizgalno vrečko (lahko uporabimo tudi navadno vrečko za zamrzovanje živil) in z njo okrasimo skutno torto. Če želimo, lahko vrh torte okrasimo tudi z rezinami sveže limete.
Share or print this recipe