Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine:
Priprava:
Granatna jabolka operemo, razpolovimo in iz njih iztisnemo sok na ožemalniku za limone. Enako storimo tudi s pomarančami. Namesto ožemalnika lahko uporabimo tudi sokovnik. V tem primeru moramo iz granatnih jabolk najprej odstraniti peške, šele potem damo sadje v sokovnik.
(Peške bomo hitreje in lažje odstranili, če napolnimo skledo z vodo, granatno jabolko razpolovimo, nato pa ga potopimo v vodo in pod vodo s prsti odstranimo peške. Tako se izognemo neprijetnemu škropljenju med razkoščičenjem sadja.)
V lonec vlijemo sokova sveže stisnjenih granatnih jabolk in pomaranč, dodamo sladkor za pripravo sirupov Wiener Zucker, vse skupaj dobro premešamo in na koncu dodamo še cimetovo paličico in nageljnove žbice. Kuhamo na srednji temperaturi, dokler mešanica ne zavre, nato jo pustimo nežno vreti še 5 minut.
Lonec odstavimo s štedilnika in iz njega poberemo vse začimbe. Vroč sirup takoj prelijemo v čiste steklenice.
Ideje za uporabo:
Če želimo pripraviti brezalkoholni punč, namesto rdečega vina uporabimo rdeči grozdni sok ter iz recepta izpustimo rum.
Naš nasvet:
Steklenice s sirupom iz granatnih jabolk in pomaranč hranimo dobro zaprte v hladnem in temnem prostoru. Tako bo ostal svež tudi do šest mesecev.
Ko je steklenica s sirupom že enkrat načeta, jo hranimo v hladilniku, sirup pa porabimo v nekaj dneh.
Share or print this recipe