Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Oprana jabolka narežite na majhne koščke in jih prekuhajte v vodi z dodatkom limoninega soka. Kuhajte dokler koščki ne postanejo mehki, nato jih pretlačite z ročnim mešalnikom – nastati mora jabolčni pire. Pire nato postavite v obloženo sito in pustite, da se čez noč preceja, najbolje v hladilniku.
V loncu zmešajte cimet, zvezdasti janež, jabolčni sok, sladkor za sirup in nastrgan strok vanilje. Vse sestavine zavrite in nato nežno dušite približno 10 minut. Lonec nato odstavite z ognja in dodajte mandljevo aromo. Še vroč sirup prelijte v čiste steklenice.
Namig:
Sirup iz pečenih jabolk je odličen tudi v črnem čaju! Preprosto zmešajte dve žlici sirupa v vroč čaj. Uporabite ga lahko v sadnem tiramisuju.
V kolikor boste sirup skladiščili v temnem in hladnem prostoru, ga lahko hranite približno 6 mesecev. Odprte steklenice hranite v hladilniku in jih porabite v nekaj dneh.
Share or print this recipe