Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Pod vročo vodo dobro operemo bio limone in jih osušimo, nato jih nežno olupimo z lupilcem za krompir (pri tem pazimo, da odstranimo le vrhnjo, rumeno plast lupine), jih prepolovimo in previdno iztisnemo iz njih ves sok, da se ga nabere za 500 ml (če ga ni dovolj, iztisnemo kakšno dodatno limono).
Vlijemo ga v lonec in dodamo še 500 ml vode. Nato operemo ingver, ga z lupilcem nežno olupimo in narežemo na kolobarje, ki jih potem dodamo k pripravljeni tekočini v lonec.
Vanj stresemo sladkor za pripravo sirupov Wiener Zucker in začnemo vse skupaj segrevati do vretja, vmes toliko časa mešamo, da se sladkor popolnoma raztopi. Mešanica naj nato nežno vre pri blagi temperaturi približno pet minut. Tako pripravljeni sirup precedimo skozi gazo in ga prelijemo v čiste steklenice, ki jih takoj dobro zapremo.
Naš nasvet:
Če ne sodimo med ljubitelje ingverja, ga lahko preprosto izpustimo iz recepta in pripravimo sirup samo iz limon.
Share or print this recipe