Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Operite zelišča in jih posušite s kuhinjsko brisačo. Pomarančo in limono operite ter ju narežite na tanke rezine. V vreli vodi raztopite Wiener Zucker sladkor za sirupe. V še vroč sirup dodajte zelišča, rezine pomaranče in limone, mešajte in pokrijte posodo. Počakajte 24 ur, da se sirup ohladi.
Drug dan vsebino precedite in pustite da zavre. Kuhajte 3 minute. Še vroč sirup prelijte v kozarce in tesno zaprite. Sirup lahko razredčite z vodo v razmerju 1:6.
Nasvet za dekoracijo
Vzemite pladenj za led in vanj namestite tanke vejice zelišč. Pladenj nato napolnite z vodo in ga postavite v zmrzovalnik. Če želite, da bodo kocke lepo jasne, lahko vodo predhodno zavrete. Kocke ledu z zelišči nato postrezite v sirupu.
Dodaten nasvet
Veliko drugih sirupov in zeliščnih mešanic lahko pripravimo na enak način. Eksperimentirajte z meto, žajbljem, divjimi zelišči, marjeticami in bezgom.
Share or print this recipe