Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Kobulje bezga operemo, dobro otresemo in odstranimo debelejša stebla. Sladkor za sirupe raztopimo v vroči vodi in kuhamo, dokler raztopina ni prozorna. Nato z njo prelijemo bezgove cvetove. Pustimo stati na hladnem 48 ur. Nato sirup precedimo, napolnimo v sterilne steklenice, dobro zapremo in hranimo na hladnem. Za podaljšanje roka uporabe lahko sirup pred vstekleničenjem 3 minute kuhamo.
Nasvet: Izboljšajte sirup ob pripravi z dodajanjem zelišč ali začimb, npr. melise, cimeta, limone ... Bezgov sirup razredčen z mineralno vodo je enkraten poletni osvežilni napitek, razredčen s šampanjcem je okusen koktajl.
Share or print this recipe