Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 6-8
Za testo:
Za nadev
Kako pripraviti testo
Najprej dajte vse sestavine za testo v skledo za mešanje in jih hitro pregnetite v gladko testo z lopatico kuhinjskega robota, ali kavljem za gnetenje testa ročnega mešalnika ali z rokami.
Testo na pomokani delovni površini z rokami oblikujte v kepo, jo sploščite, pokrijte in pustite v hladilniku vsaj 45 minut.
Pečico segrejte na 200 °C, pečenje od zgoraj/spodaj.
Nato krhko testo na pomokani delovni površini raztegnite na približno 3-5 mm debelo, nato testo vtisnite v modele za tartlete (po možnosti z visokimi stranicami). Kalupov ni treba namastiti, saj listnato testo vsebuje veliko masla in ga boste po peki zlahka odstranili.
Listnato testo večkrat prebodite s pomočjo desertne vilice in približno 10-12 minut pecite v ogreti pečici.
Zatem temperaturo pečice znižajte na 180 °C in tartlete pecite še 5 minut. Če se rob testa nekoliko nagne navznoter, lahko testo ko je še vroče nežno pritisnete nazaj z majhnim kozarcem.
Počakajte, da se testo popolnoma ohladi.
Kako pripraviti nadev
Smetano za stepanje in kremfiks stepite do trdega in jo za kratek čas postavite na stran.
Mascarpone s sladkorjem zmešajte na najnižji hitrosti, dokler ne postane kremast.
Nato v stepeno smetano z roko vmešajte mascarpone in sladkor.
Končna dela za Schwarzwaldski tartlet
Odcedite češnje in jih prerežite na pol.
Višnjevo marmelado zmešamo z malo ruma in jo namažemo na ohlajeno krhko testo.
Nato po vrhu enakomerno razporedite razpolovljene češnje in nanje namažite mascarpone kremo.
Schwarzwaldske tartlete okrasite s svežimi češnjami in malo čokoladne glazure ali z ribano čokolado ter pustite stati v hladilniku približno 1-2 uri.
Namig: Namesto majhnih tartletk lahko pripravite veliko Schwarzwaldsko torto.
Share or print this recipe