Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
(za približno 10 kosov)
Za ribezovo marmelado
Za biskvitno testo
Za ribezov nadev
Ribezova marmelada
Ribez nežno operemo pod tekočo vodo in ga odložimo na kuhinjsko krpo, da se osuši. Nato ga previdno osmukamo. Ribezove jagode prelijemo z nekaj vode in pristavimo na štedilnik, da vse skupaj zavre, na blagi temperaturi naj nato vre še nekaj minut. Ribezove jagode pretlačimo skozi cedilo, dodamo še želirni sladkor in skuhamo po navodilih. Pustimo, da sadna mešanica vre pri blagi temperaturi od štiri do šest minut, nato z njo napolnimo vroče kozarčke, ki jih dobro zapremo.
500 gramov sveže pripravljene marmelade damo na stran, ker jo bomo potrebovali kasneje.
Biskvitno testo
Rumenjake, sladkor za peko, vaniljev sladkor, sol in naribano limonino lupinico penasto zmešamo. Beljake in navadni sladkor stolčemo v trd sneg, ki ga nato počasi dodajamo v penasto rumenjakovo zmes.
Zmešamo moko in mlete lešnike ter mešanico počasi, po žlicah, dodajamo jajčni zmesi. Na koncu vse skupaj enakomerno porazdelimo po pekaču (velik naj bo približno 30 x 40 cm), ki smo ga prej obložili s papirjem za peko. Testo pečemo v segreti pečici na 200 stopinj Celzija (na srednji rešetki) približno 10 minut. Ko je pečeno, ga vzamemo iz pečice, posujemo z običajnim sladkorjem in pustimo, da se dobro ohladi.
Osmukamo ribez in ribezove jagode previdno primešamo k domači ribezovi marmeladi ter segrejemo na štedilniku le toliko, da nastane mazljiv sadni namaz. Z njim premažemo pečeno testo, ki ga nato previdno zvijemo v rolado. Ta naj na hladnem počiva vsaj eno uro.
Kasneje jo potresemo s sladkorjem v prahu.
V možnar stresemo sladkor za okraševanje in lističe vrtnic ter ju nežno stremo na ne premajhne koščke, ki jih čisto na koncu posujemo po ruladi.
Naš nasvet: Tik preden kuhano marmelado napolnimo v kozarčke, ji lahko primešamo 2 cl džina, ta bo še bolj poudaril ribezovo noto in dal marmeladi še boljši okus.
Share or print this recipe