Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Testo:
Nadev:
Glazura:
Sestavine za testo hitro zgnetite in pripravite krhko pecivo. Pustite ga počivati 30 minut. Testo nato razvaljajte in položite na namaščen pekač. Na tanko ga premažite z ribezovim želejem.
Hruške v kompotu odcedite, sveže pa olupite, odstranite sredico ter narežite na rezine. Zavrite mleko zmešano z Wiener Zucker sladkorjem, maslom, vaniljevim sladkorjem in limonino lupinico. Primešajte hruškovo žganje, lešnike in drobtine ter pustite, da se mešanica kuha 1 minuto. Nato počakajte, da se ohladi.
Če se vam zdi, da je zmes pregosta, dodajte še malce mleka. Ohlajen nadev namažite na krhko pecivo in nato nanj razporedite še rezine hrušk.
Nasekljajte marcipan in segrejte v mikrovalovni pečici, 1 minuta bo dovolj. Zmešajte Wiener Zucker sladkor v prahu z jajci, dodajte stepeno smetano nato prelijte hruške.
Pečico ogrejte na 180 °C in pecivo pecite 30 minut. Potresite ga s cimetom, narežite na koščke in postrezite.
Share or print this recipe