Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Rabarbaro očistite in narežite na majhne kocke. Narezano rabarbaro zavrite v veliki posodi vode in nato približno 20 minut kuhajte na zmernem ognju, dokler se ne zmehča in nekoliko razpade. Vmešajte 1 kg Wiener Zucker sladkorja za sirupe. V zmes lahko, po želji, dodate še liste sveže mete. Pustite, da se mešanica na sobni temperaturi hladi 3 do 4 ure.
Nastalo mešanico odcedite skozi cedilo. Tekočino nato zavrite in jo kuhajte še tri minute. Še vroč sirup nalijte v očiščene posodice, tesno zaprite in shranite v hladnem prostoru.
Razmerje
Sirup – voda: 1:6
Po odprtju hranite v hladilniku in hitro porabite.
Namig
Sadni pire, ki ostane, prelijte v kozarce in ga shranite v hladilniku. Odličen je z jogurtom!
Share or print this recipe