Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za kvasec
Sestavine za testo
Najprej v manjši posodi pripravimo kvasec iz navedenih sestavin. Posodo pokrijemo s kuhinjsko krpo ali prtičkom ter počakamo, da vzhaja na dvojno količino.
Medtem v večjo skledo vsujemo presejano moko, ogreto na sobno temperaturo (moka nikakor ne sme biti prehladna, sicer nam krofi ne bodo vzhajali!), napravimo na sredi jamico, vanjo vlijemo vzhajani kvasec, nato pa počasi dodamo še vse druge naštete sestavine za testo. Zmes gnetemo toliko časa, dokler ne dobimo gladkega, puhastega testa, ki se ne oprijema več sklede. Pokrijemo ga in pustimo, da 15 minut vzhaja na toplem mestu.
Testo nato razvaljamo na pomokani površini na centimeter debelo. Z modelčkom ali kozarcem izrežemo kroge in jih zlagamo na pomokano površino. Polovico testenih krogov nadevamo z žličko marmelade, nato nanje položimo drugo polovico testenih krogov, ki jih na koncu nežno stisnemo na robovih in pogladimo, da nastanejo testene kroglice. Polagamo jih na pomokan prtiček, z vrhnjim delom navzdol. Pokrijemo jih s čisto kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati približno 15 minut na eni strani, nato jih obrnemo, še enkrat pokrijemo s krpo in ponovno pustimo vzhajati 15 minut še na drugi strani.
Vzhajane krofe ocvremo v vroči maščobi (najboljša je mešanica navadnega olja, kokosove maščobe in olja za cvrtje). Najprej jih cvremo v pokriti posodi, ko pa se na spodnji strani zlatorumeno zapečejo, jih s penovko previdno obrnemo, posodo odkrijemo in jih zapečemo še na drugi strani.
Ocvrte poberemo iz posode in jih zložimo na krožnik, obložen s papirnato brisačko, da se dobro odsedijo in nekoliko ohladijo. Še tople posujemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker (v mlinčku).
Share or print this recipe