Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za tortno podlago
za kremo
Za okraševanje
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Iz beljakov in dveh žlic sladkorja za peko Wiener Zucker stepemo čvrst sneg. Preostali sladkor za peko penasto zmešamo z rumenjaki, vaniljevim sladkorjem, soljo in naribano pomarančno lupinico. V to zmes izmenično dodajamo sneg in moko. Na koncu dodamo še raztopljeno in ohlajeno maslo.
Maso vlijemo v namaščen in pomokan tortni model, jo enakomerno pogladimo in v segreti pečici pečemo približno 35 minut na 180 stopinj Celzija.
Ko je testo pečeno, ga stresemo iz tortnega modela in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato ga dvakrat prerežemo počez, da dobimo tri tortne podlage. Dve naj bosta tanjši, ena pa malce debelejša.
Kremo pripravimo tako, da na štedilniku segrejemo 3/8 sladke smetane. Preden zavre, jo odstavimo s štedilnika in vanjo nalomimo majhne koščke jedilne čokolade. Počakamo, da se raztopijo, nato mešanico ohladimo, kasneje pa jo stepemo v nežno kremo. Dodamo ji razmehčano maslo, kristalni sladkor, vaniljev sladkor in rum ter dobro premešamo. 1/8 sladke smetane stepemo in počasi vmešamo v čokoladno kremo.
Vzamemo tanjšo tortno podlogo, jo namestimo v tortni model in prepojimo s pomarančnim sokom. Nato jo premažemo z marmelado in 1/3 kreme. Debelejšo tortno podlogo na kuhinjski podlagi ali deski prepojimo s pomarančnim sokom, premažemo z marmelado in jo narežemo na različno velike koščke. Nato jih po dolgem in počez posujemo po kremi v tortnem modelu, vse skupaj pa nato še enkrat premažemo z 1/3 kreme, na katero potem previdno položimo zadnjo tortno podlogo.
Torto na koncu premažemo s preostalo kremo in jo bogato okrasimo s pisanimi bombončki. Postavimo jo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj 6 ur.
Share or print this recipe