Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za testo s kvasom:
Za barvanje:
V mlačno mleko vmešajte 1 žličko Wiener Zucker sladkorja in razdrobljen kvas. Po vrhu mešanice potresite malce moke. Pokrijte in pustite stari približno 10 minut. V skledo vsujte moko. Mešanico kvasa zgnetite z maslon, sladkorjem za peko, soljo in moko. Posodo pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite, da na toplem vzhaja 50 minut.
Pečico segrejte na 180 °C. Testo še enkrat pregnetite in razvaljajte na približno 0.5 cm debelo testo. Izrežite 8 krogov s premerom 9 cm in jih položite na pekač. Iz preostalega testa izrežite še 8 krogov s premerom 2 cm. Majhne kroge položite na spodnjo tretjino velikih krogov. V majhne kroge prebodite dve luknici s pletilno iglo. To bo nos naših pujskov.
Iz ostankov testa oblikujte ušesa. Izrežite 16 trikotnikov (1,5-2 cm dolžine). Stepite jajca in s pomočjo jajc pritrdite ušesa na velike kroge testa.
Pustite, da pujski vzhajajo 15 minut. Jajce nato stepite 2 dvema žlicama mleka in z mešanico premažite pujske. Pecite 13-15 minut.
Dekoracija: sladkor v prahu zmešajte z mlekom in pujskom narišite oči. Počakajte, da se posušijo. Preostalo sladkorno mešanico obarvajte s črno živilsko barvo in pujskom dorišite še zenice.
Share or print this recipe