Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine:
S krtačo operemo pomaranče pod vročo vodo in jih posušimo, nato neolupljene razrežemo na majhne koščke in vmes odstranimo vse peške. Pomarančne koščke preložimo v večjo skledo, jih prelijemo z vodo in pustimo stati 24 ur.
Naslednji dan pomarančne koščke skupaj z vodo pretresemo v lonec, zavremo in pri nizki temperaturi kuhamo 5 minut. Ohlajene pretlačimo s paličnim mešalnikom v kašo.
(Če želimo, lahko manjši del pomaranč ne pretlačimo, da bo kasneje marmelada vsebovala tudi cele koščke sadja.)
Pomarančno kašo preložimo v večji lonec, dodamo želirni sladkor Wiener Zucker 1:1, dobro premešamo, zavremo in pustimo nežno vreti od 6 do 8 minut.
Pripravljene kozarce oplaknemo z rumom, jih napolnimo s sveže skuhano pomarančno marmelado in jih na koncu dobro zapremo.
Share or print this recipe