Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Testo:
Skutin nadev:
Segrejte mleko in maslo. Moko, kvas, sladkor za peko, kislo smetano in sol zmešajte. Dodajte mlačno mleko in maslo ter vse skupaj zgnetite v mehko testo. Pokrijte ga, postavite na toplo mesto in počakajte 30 do 60 minut, da se testo dvigne.
Ločite jajca ter zmešajte skuto, kislo smetano, sladkor v prahu in rumenjake. Operite borovnice in jih osušite s papirnato brisačko.
Testo razdelite na dva dela. Polovico zvaljajte v trikotnik in jo premažite s polovico skutine mešanice. Posipajte s polovico borovnic in zvijte. Testo narežite na rezine debeline 2 cm.
Pekač obložite s peki papirjem in nanj razporedite rezine. Naj bo med njimi malce več prostora, saj med peko narastejo. Premažite jih z beljaki in posipajte s sladkorjem. Ponovite z drugo polovico testa.
Pecite 17-20 minut na 190 °C. Pustite, da se polžki ohladijo in jih nato posipajte s sladkorjem v prahu.
Nasvet: Se vam mudi? Namesto kvasa lahko uporabite tudi pecilni prašek.
Share or print this recipe