Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za jagodno omako:
Za pecivo:
Za kremo:
Jagode operemo, narežemo na majhne koščke in 1 uro mariniramo s sladkorjem in limoninim sokom. Zmes po eni uro odcedimo v situ. Sok, ki smo ga pridobili iz jagod, zavremo s finim granuliranim sladkorjem, dodamo koruzni škrob in zmanjšamo ogenj.
Rumenjake stepemo s 100 g sladkorja. Preostali sladkor zavremo skupaj z vodo, dokler v mešanici ne nastanejo mehurčki. Preverite, če je sladkor pravilne konsistence. Za to boste potrebovali žično zanko. Le-to pomočite v vreli sladkor ter previdno pihajte, kot pri milnih mehurčkih. Če nastane lep mehurček, lahko vroči sladkor, ob stalnem mešanju, dodamo beljakom. Ko se mešanica nekoliko ohladi, jo lahko napolnite v vrečko za dekoriranje.
Vzemite peki papir in nanj, s pomočjo kozarca, narišite manjše kroge. List nato obrnite, bodite pa pozorni, da se bodo narisani krogi še zmeraj videli.
Maso nanesite na kroge, po robih pa nanesite še pike. Potresite maso z narezanimi mandlji in pecite na predhodno segreti rešetki na 140 °C. Po 30-40 minutah vzemite pavlove iz pečice. Če želite, da je sladica znotraj še mehka, to storite še prej. Počakajte, da se ohladijo.
Za kremo:
Nad vročo kopeljo stepite dva rumenjaka in 20 gramov sladkorja v prahu, dokler mešanica ne postane kremna. Rumenjak in mascarpone ter preostali sladkor v prahu nežno zlagajte v smetano. S kremo napolnite pavlove ali pa jo razporedite po vrhu in dodajte še jagodni ragu.
Share or print this recipe