Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za testo
Za glazuro
Pečico segrejemo na 175 stopinj Celzija. Pripravimo dva pekača in ju obložimo s papirjem za peko. Z mešalnikom zmešamo jajci in sladkor za peko Wiener Zucker v penasto zmes. Dodamo maslo in mleko in ponovno dobro zmešamo.
V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in mešanico začimb za medenjake, nato vse skupaj nežno primešamo v jajčno-masleno zmes.
Pomokamo delovno površino in na njej razvaljamo testo na približno 1 cm debelo. Z okroglimi modelčki za piškote ali pa z narobe obrnjenim srednje velikim kozarcem izrežemo iz testa kroge, jih položimo na pekač in jih premažemo z razžvrkljanim rumenjakom. Pečemo v segreti pečici na 175 stopinj Celzija približno 25 minut, da se zlatorjavo zapečejo.
Zdaj pripravimo glazuro: sladkor v prahu Wiener Zucker zmešamo z mlekom in cimetom v gladko maso. Z njo premažemo ohlajene pogačice.
Pogačice prerežemo počez na dva dela in jih napolnimo z izbrano marmelado.
Naš nasvet: K pogačicam z okusom po medenjakih se odlično poda slivova marmelada z dodatkom ruma.
Share or print this recipe