Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za 60 keksov potrebujemo
Za okras
Vse sestavine zmešamo s kuhinjskim robotom, v primeru, da bom delali to z rokami, pa najprej moko zmešamo z mandlji, potem pa na sredini naredimo vdolbinico, v katero damo sladkor in rumenjak, maslo, narezano na majhne koščke in z rokami vse dobro pregnetemo. Testo oblikujemo v kroglo in ga pustimo počivati v hladilniku, ovitega v prozorni foliji, 2 uri.
Pečico segrejemo na 170 °C (program zgoraj/spodaj). Testo vzamemo iz hladilnika, ga še enkrat pregnetemo in razvaljamo po pomokani površini. Z okroglim modelčkom izrežemo piškote in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo jih približno 10 minut, nato jih ohladimo.
Fondant na tanko razvaljamo in z modelčkom izrežemo kroge. Postavimo jih na peki papir in nanje z leseno palčko in barvilom vtisnemo oziroma narišemo žig.
Piškote premažemo z marmelado ali karamelo, nato nanje položimo fondant ter rahlo pritisnemo. Pustimo sušiti vsaj 2 uri. Ranimo v neprodušno zaprtem kozarcu za piškote.
Namig: najboljše so gel barve. Druge živilske barve so preredke.
Share or print this recipe