Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za testo:
Za nadev:
Za testo penasto zmešajte jajca z sladkorjem za peko in vaniljevim sladkorjem. Postopoma vmešajte olje in vodo – dlje, ko boste mešali, bolj zračna bo postala mešanica! Moko zmešajte s pecilnim praškom in kakavom ter jo vmešajte v jajčno mešanico. Testo razporedite na pekač in pecite 20-25 minut, približno 180 °C.
Za čokoladni ganaš zlomite čokolado na koščke. V loncu zavrite stepeno smetano in lonec odstavite s štedilnika. Dodajte čokolado in sladkor v prahu ter temeljito mešajte, da se vsi koščki popolnoma raztopijo. Ganaš pokrijte in ga pustite v hladilniku, da se popolnoma ohladi. Nato ga stepite z mešalnikom, dokler ne postane trd.
Z okroglim rezalnikom za piškote izrežite kroge iz testa. Polovico krogov odstavite in jim odrežite robove (za glave). Preostale kroge premažite z marelično marmelado in nato s čokoladno kremo. Na vrh položite zaobljene kroge. Čokoladne torte položite na rešetko, spodaj pa postavite pladenj, da ujame odvečno čokolado.
Segrejte čokoladno glazuro. Ko je ta tekoča, torte najprej obložite z glazuro ob strani, nato pa po vrhu razporedite nekaj čokoladne glazure. Pustite, da se posuši. Na tortice prilepite še oči.
Za indijsko perje: Iz barvanega gradbenega papirja zrežite približno 1,5 cm široke trakove. Te predhodno narišite s svinčnikom in ravnilom. Trak položite okoli čokoladnega kolača, naj bo 1 – 1,5 cm širok. Z njim oblikujte krog in ga spnite s peresom.
Share or print this recipe