Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za pirino krhko testo
Za skutno kremo
Za testene mrvice
Za posip
V skledo damo moko in sladkor v prahu, nato dodamo na koščke narezano maslo ter na koncu še jajce in ščepec soli. Vse skupaj hitro zgnetemo v gladko testo, ga ovijemo s prozorno folijo in položimo v hladilnik vsaj za pol ure.
Pripravimo skutno kremo: maslo, sladkor in vaniljev sladkor penasto zmešamo, dodamo naribano limonino lupinico in skuto. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso. Čisto na koncu dodamo še jedilni škrob, ki ga v mešanico presejemo skozi cedilo.
Izbrano sveže jagodičevje dobro operemo in razpolovimo. Lahko uporabimo tudi zamrznjeno tovrstno sadje, a ga moramo pravočasno odtajati (v tem primeru sadja ni treba splakovati z vodo!). Sadje nato zmešamo z žlico pirine moke.
Zdaj pripravimo še testene mrvice: segrejemo maslo in ga raztopimo ter malo ohladimo. Zmešamo moko, sladkor, vaniljev sladkor in sol ter prilijemo raztopljeno maslo, nato hitro zgnetemo testo, ki ga postavimo v hladilnik, dokler ga ne bomo potrebovali.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj Celzija. Pirino testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na pomokani površini, nato z njim obložimo namazan tortni model. Robove testa malce privzdignemo in z rokami dobro potlačimo testo na dno tortnega modela.
Skutno kremo enakomerno porazdelimo po testu in jo previdno obložimo še z izbranim jagodičevjem. Na vse to potresemo še testene mrvice, ki jih pripravimo tako, da ohlajeno testo za mrvice preprosto razdrobimo z rokami po površini sladice.
Torto postavimo v segreto pečico in jo pečemo približno 40 minut, kasneje jo dobro ohladimo. Ko se torta še ohlaja, z nožem previdno zarežemo ob njene robove, da bomo kasneje, ko bo povsem hladna, lažje odstranili tortni model.
Po želji jo na koncu posujemo z mletim sladkorjem.
Naš nasvet: Namesto jagodičevja lahko izberemo katerokoli drugo sezonsko ali vloženo sadje.
Share or print this recipe