Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za testo (pribl. 35-40 kosov)
za žele iz kuhanega vina
Pripomba: Namesto posameznih začimb lahko uporabite tudi 1-2 žlici pripravljene mešanice za kuhano vino.
Vse sestavine za testo dajte v skledo in jih s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom pregnetite da dobite gladko testo.
Testo dajte na pomokano delovno površino, z rokami oblikujte kroglo, pokrijte in pustite počivati v hladilniku približno 45 minut.
Sestavine za žele iz kuhanega vina vlijte v majhno posodo in jih zmešajte z želirnim sladkorjem.
Počakajte da mešanica zavre in jo med občasnim mešanjem kuhajte 4 minute.
Še vroč in tekoč žele z kuhanim vinom precedite skozi sito in prelijte v skledo. Počakajte, da se žele ohladi na sobno temperaturo in se strdi.
Pečico segrejte na 180 °C, pečenje od zgoraj/spodaj, in 1-2 pekača obložite s papirjem za peko.
Testo razdelite na kose, težke 10 g in nato s pomokanimi rokami oblikujte v kroglice.
Kroglice položite na pripravljen pekač nekoliko narazen in v sredino kroglic z ročajem lesene kuhalnice naredite majhne vdolbinice.
Kroglice iz testa pecite v ogreti pečici približno 15-18 minut, dokler niso preveč temne, nato jih pustite, da se popolnoma ohladijo.
Želatino iz kuhanega vina zmešajte s kančkom ruma do gladkega in prelijte v vrečko za vlaganje ali vrečko za zamrzovalnik.
Odrežite konico vrečke in v vdolbinice piškotov vlijte vinski žele.
Počakajte, da se žele dobro strdi, piškotke shranite v škatli za piškote, do postrežbe. Dam ostajajo sveže vsaj 3-4 tedne.
Share or print this recipe