Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za srčke
Za testo:
Pečico segrejte na 175 °C. Maslo sobne temperature stepite s sladkorjem, dokler ne nastane penasta zmes. Zmešajte moko in pecilni prašek ter postopoma dodajajte jajca. Vmešajte še mleko in Baileys. Testo obarvajte intenzivno rdeče z barvili za živila. Testo pecite na 175 °C približno 1 uro. Nato z modelčkom izrežite srčke.
Mehko maslo stepajte s sladkorjem, da nastane penasta zmes. Med stepanjem počasi dodajajte še jajca. Pecilni prašek zmešajte z moko in oreščki ter mešanico postopoma vmešavajte v masleno maso. Testo vlijte v pekač in nato izrezane srčke položite enega zraven drugega v testo. Prelijte s preostankom testa. Pecite eno uro na 175 °C, nato pa pecivo pustite počivati. Postrezite posipano s sladkorjem v prahu.
Nasvet: Iz preostale rdeče mase pripravite cake popse. Pečeno testo zmešajte z marmelado ali kremnim sirom ter dodajte malce sladkorja. Iz mokrega testa nato oblikujte kroglice, ki jih namočite v čokoladno glazuro.
Share or print this recipe