Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
za pribl. 6 palačink
Za testo
Za dekoracijo
Mleko kratek čas prekuhavajte.
Dodajte pšenični zdrob in sladkor, in dobro segrejte. Pustite, da se namaka pribl. 5 minut, nato izlijte v posodo.
Jajca ločite. Beljake s soljo stepajte, dokler se ne oblikuje čvrsta pena.
V pšenični zdrob dodajte skuto in rumenjake ter takoj zmešajte z metlico ročnega mešalnika. Dodajte moko in na kratko premešajte. Previdno dodajte stepene jajčne beljake.
V neoprijemljivi ponvi, segrejte kokosovo olje. Testo z žlico vlijte v ogreto ponev in ga oblikujte v krog. Palačinke na nizki temperaturi strani pecite približno 3 minute vsako stran. Držite na toplem.
Potresite s sladkorjem v prahu in okrasite z malinami. Za najboljši rezultat postrezite mlačno.
Druge različice: Slastne so tudi palačinke s skuto in drobljencem ter cimetovim sladkorjem. Zmešajte 3-4 žlice kristalnega sladkorja z malo cimeta.
Share or print this recipe