Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Mlačnemu mleku dodajte žličko sladkorja. Vanjo zdrobite še kocko svežega kvasa in močno premešajte, da se le ta raztopi. V skledo vsujte moko in na sredini oblikujte jamo, vanjo nato vlijte mleko. Posipajte ga z malce moke in počakajte 15 minut, da mešanica rahlo vzhaja. Nato dodajte preostalo mleko, sladkor, sol in toplo maslo. Dodajte še jajca in vse skupaj dobro zgnetite. Testo pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in počakajte 45 minut, da vzhaja. Količina testa se mora podvojiti.
Medtem pripravite nadev iz pistacij. Pistacije zmeljite, mleko s sladkorjem pa zavrite. Dodajte mu zmlete pistacije in ribane mandlje. Počakajte, da se nadev ohladi in mu dodajte še malce sadnega likerja.
Testo prerežite na polovico in obe polovici razvaljajte na enakomerna pravokotnika, 0,5 cm debeline. Testo premažite z nadevom in ga zavijte. Zavitka ob vrhu pritisnite skupaj in vsakega prerežite na polovico po dolžini, nekje 2/3. Testo previdno spletite v obliko kite in nato skupaj pritisnite še konce peciva. Jajce zmešajte s stepeno smetano in premažite celotno pecivo. Pecite 45 minut na 180 °C.
Nasvet: Uporabite lahko tudi druge oreščke!
Share or print this recipe