Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
40 kosov
Testo:
Za praženje:
Vse sestavine razen mleka in jajc stehtajte v skledo in naredite drobljenec. Nato dodajte preostale sestavine in vmesite gladko, nelepljivo testo. Pokritega postavimo v hladilnik za približno 15 minut, da počiva, nato pa ga na pomokani površini z valjarjem razvaljamo v približno 40 x 30 cm velik pravokotnik, 2-3 mm tanko. Testo z rezalnikom za pico ali ostrim nožem narežemo na približno 1-2 cm debele trakove, iz vsakega oblikujemo vozel ali presto.
Olje nalijte v manjši lonec, tako da ima globino približno 5-6 cm. Segrejemo na temperaturo 170C in preste po malem pražimo do zlato rjave barve. Odstranite jih in položite na pladenj s prtički, da vpijejo odvečno olje. Še mlačne jih obložimo s sladkorno mešanico. Najbolj okusne so sveže.
Share or print this recipe