Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Za testo (16 kos piškotov) potrebujemo
Nugat ganache
Pečico segrejemo na 175 °C . Pekač obložimo s peki papirjem.
Hladno maslo narežemo na koščke in ga zamesimo skupaj z moko, pecilnim praškom, začimbami ter sladkorjem. Dodamo zmlete oreščke, vanilijev strok in rumenjaka in vse skupaj dobro pregnetemo. Testo v hladilniku hladimo vsaj eno uro, nato ga razvaljamo po pomokan površini. Izrežemo okrogle piškote in piškote, ki imajo na sredini obliko srca. Število teh piškotov mora biti enako.
Piškote razporedimo po pekaču in jih pečemo v ogreti pečici, in sicer 12-15 minut. Pustimo jih, da se ohladijo.
Za nugat ganache v ponvi segrejemo stepeno smetano, premešano z začimbami. Ponev odstavimo z ognja in v njen raztopimo sesekljano čokolado ter nugat. Ganache pustimo, da se ohladi, potem pa ga razporedimo po okroglih piškotih. Na vrh položimo prav tako okrogle piškote, ki pa imajo na sredini izrezano srce. Na koncu vse posujemo s sladkorjem v prahu.
Share or print this recipe