Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Čas priprave: 30 minut
Obroki: pribl. 25 kosov
Za testo:
Za nadev iz šampanjca in kremnega sira:
Za dekoracijo:
Dodatki:
Zlati papirnati kozarčki za mafine/praline
Zlat darilni trak
Pripravite testo:
V posodo za mešanje damo moko in sladkor v prahu.
Hladno maslo narežemo na majhne koščke in dodamo v skledo.
Dodamo jajce in sol ter vse sestavine zgnetemo v testo.
Testo zavijte v plastično folijo in ohladite v hladilniku za približno 30 minut.
Oblikujte in pecite:
Pečico segrejte na 180°C zgornji in spodnji gretje. Pekač obložimo s peki papirjem.
Delovno površino rahlo potresemo z moko. Testo z valjarjem razvaljamo na približno 0,5.
Iz testa z ostrim nožem izrežemo oblike rukole.
Nabodala previdno zapičite do polovice v polovico oblik rakete.
Rukole pečemo v ogreti pečici 8 minut. Nato naj se popolnoma ohladi.
Pripravite nadev:
Zmešajte kremni sir, sladkor v prahu in šampanjec ali prosecco. Mešanico hladite 30 minut.
Sestavite in okrasite:
Na rukole z nabodali namažite malo nadeva iz šampanjca in kremnega sira, nato pa na vrh pritisnite drugi kos rukole brez nabodala. Trdno pritisnite, da pritrdite.
Rukole 10 minut hladimo v hladilniku.
Kuverturi iz bele in mlečne čokolade stopimo.
Konice rukol pomočimo v stopljeno čokolado.
Po želji čokolado pokapamo po trupih rukole ali obložimo spodnje dele in okrasimo s sladkornimi perlami ali zvezdicami.
Zlate skodelice nataknite na nabodala.
Na nabodala pritrdite zlat darilni trak in konce zavijte s škarjami.
Share or print this recipe