
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za mafine:
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone (lahko nadomestite s pecilnim praškom)
- ščepec soli
- 150 g sladkorja v prahu (Wiener Staubzucker)
- 120 g olja
- 2 jajci (sobna temperatura)
- 2 žlici bezgovega sirupa
- 100 g mleka sobne temperature
- 150 g mešanih jagod po izbiri
- 2 žlici moke za jagode
Sestavine za glazuro:
- 200 g mehke mase
- 150 g sladkorja v prahu (Wiener Staubzucker)
- 400 g kremnega sira sobne temperature
- 4 žlice bezgovega sirupa
- 3 žlice limoninega soka
- Barvilo za hrano (neobvezno)
- Sveže jagode in posušeni cvetovi za okrasitev
1. Predgrejte pečico na 175 °C (350 °F) s funkcijo zgornjega in spodnjega ogrevanja in v 12-muffinasto obliko postavite papirnate modelčke.
2. Operite jagodičevje, očistite in narežite na majhne kocke.
3. Za muffine dajte suhe sestavine v skledo in jih dobro premešajte.
4. V drugi skledi zmešajte tekoče sestavine.
5. Tekoče sestavine dodajte suhima in vse skupaj dobro premešajte, dokler ne dobite gladkega testa.
6. Jagodičevje zmešajte z moko in nežno vmešajte v testo.
7. S pomočjo zajemalke za sladoled ali dveh žlic enakomerno razdelite testo v papirnate modelčke in pecite v predhodno segreti pečici približno 20–25 minut, dokler niso zlato rjavi.
8. Za kremo stepite mehko maslo s sladkorjem v prahu približno 5–7 minut, dokler ne postane svetlo in kremasto.
9. Postopoma vmešajte sobno temperaturo kremnega sira, nato pa dodajte sirup iz bezgovega cvetja in limonin sok.
10. Po želji obarvajte kremo in jo dajte v slaščičarski vrečko z zvezdasto konico.
11. Kremo nanesite na ohlajene muffine v krožnih gibih od zunanjega roba proti sredini.
12. Okrasite s svežimi jagodami in posušenimi cvetovi.
Share or print this recipe