Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za krhko testo
Sestavine za nadev
Priprava:
Iz navedenih sestavin zgnetemo krhko testo, ga ovijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za eno uro. Pekač obložimo s peki papirjem, po katerem razporedimo krhko testo, a na vsega; približno za dve žlici ga odvzamemo celotni testeni masi in ga shranimo za kasneje. Pekač s krhkim testom za nekaj časa ponovno postavimo v hladilnik.
Medtem pripravimo nadev: v kozici zmešamo marmelado in maline, nato začnemo mešanico počasi segrevati, vmes ji dolijemo limonin sok ter dodamo še vaniljevo sredico in vaniljev sladkor. Ko mešanica zavre, zmanjšamo temperaturo za več kot polovico in jo pustimo še nekaj časa nežno vreti na zelo nizki temperaturi.
V okrogli pekač, obložen s krhkim testom, vlijemo malinovo mešanico. Nato na hitro prepražimo grobo nasekljane lešnike in jih porazdelimo po malinovem nadevu. Vse skupaj prekrijemo s preostankom krhkega testa.
(Iz testa napravimo trakove in jih v obliki mreže položimo čez nadev).
Moderno linško torto položimo v dobro segreto pečico in jo pečemo približno 1 uro na 175 stopinj Celzija. Pečeno torto popolnoma ohladimo, nato jo pred serviranjem posujemo s sladkorjem za posipanje Wiener Zucker.
Share or print this recipe