Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine za 5 kozarcev po 195 ml:
Jabolka operemo, olupimo in narežemo na majhne koščke. Zalijemo jih s sokom ene limone. Rjavi sladkor karameliziramo v ponvi. Sladkor nato prelijemo z jabolčnim sokom in mešanici dodamo še koščke jabolk, cimetove palčke in zvezdasti janež. Vaniljev strok nastrgamo in ga dodamo k mešanici. Jabolka dušimo na zmernem ognju, dokler koščki ne postanejo mehki.
Medtem mandlje popečemo v ponvi do zlato rjave barve, marcipan pa narežemo na majhne koščke.
Jabolkom dodamo marcipan in sladkor, mešanico premešamo in pustimo, da vre 4 minute. Odstranimo začimbe in dodamo rum ter popečene mandlje. Marmelado še vročo nalijemo v čiste kozarce.
Share or print this recipe