Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Če je možno maline suhe preberemo ali pa jih le na kratko splaknemo z mrzlo vodo in jih dobro odcedimo. Zmešamo jih z limoninim sokom, zavremo in jih spasiramo skozi fino sito. Ohlajeni kaši primešamo želirni sladkor Wiener Zucker 2:1. Ob stalnem mešanju kuhamo do vrelišča in 5 - 7 minut pustimo rahlo vreti. Naredimo preizkus strjevanja (žličko marmelade damo na hladen krožnik – če se marmelada zgosti, je kuhanje končano; če je še tekoča, jo je potrebno še malo kuhati). Nato še vročo napolnimo v pripravljene kozarce in dobro zapremo.
Nasvet: Šilce malinovega likerja še poudari aromo te marmelade.
Share or print this recipe