Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Breskve na kratko zblanširamo v vreli vodi, jih operemo s hladno vodo, olupimo, razpolovimo in odstranimo koščice. Fige skrbno operemo pod tekočo vodo, jih obrišemo in odrežemo trd pecelj. Sadje najprej na grobo razrežemo in nato zmiksamo. Primešamo želirni sladkor Wiener Zucker 2:1 in ob stalnem mešanju kuhamo do vrelišča ter pustimo vreti 6 do 8 minut. Naredimo preizkus strjevanja (žličko marmelade damo na krožnik – če se strdi je kuhanje končano; če je še tekoča, jo je potrebno še kuhati, dokler se dovolj ne zgosti). Napolnimo v pripravljene kozarce in dobro zapremo.
Share or print this recipe