Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Marelice olupite, razpolovite in jim odstranite koščice. Narežite jih na majhne koščke in jih zmešajte s sladkorjem za konzerviranje. Pustite stati 1-2 uri. Marcipan na drobno nasekljajte.
Kozarce za marmelado sperite z mareličnim žganjem.
Med neprestanim mešanjem segrejte mešanico marelic in sladkorja. Ko mešanica zavre, jo kuhajte še 4 minute. Vmešajte marcipan in ponovno na kratko zavrite.
Naredite želirni test, nato pa posodo odstranite s štedilnika in marmeladi dodajte preostalo marelično žganje. Vročo marmelado vlijte v kozarce, jih tesno zaprite in obrnite na glavo.
Nasvet:
Marelice bodo med rezanjem oksidirale. Če ne želite, da se obarvajo v rjavo barvo, potem morate sadje čimprej zmešati s sladkorjem.
Share or print this recipe