Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Sestavine:
Priprava:
Marelice operemo, odstranimo koščice in jih narežemo na četrtine ter jih damo v lonec. Primešamo želirni sladkor in limonin sok ter pustimo stati približno 30 minut. Nato lonec s sadjem postavimo na štedilnik, mešanico zavremo in jo pustimo nežno vreti od 4 do 6 minut. Vmes ves čas mešamo.
Kuhani sadni kaši dodamo mak, vse skupaj dobro premešamo in vlijemo v pripravljene kozarce, ki jih takoj tesno zapremo.
Naš nasvet:
Kadar nismo prepričani, ali je marmelada že kuhana, si pomagamo tako, da žličko pripravljene sadne dobrote kanemo na hladen krožnik. Če se marmelada ne razlije po njem, je že dovolj gosta, da jo lahko začnemo prelivati v kozarce za shranjevanje.
Share or print this recipe