Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
1 kos, 20 cm x 30 cm
Testo:
Nadev iz skute:
Zgornja plast:
V posodo dajte obe vrsti moke, hladno maslo narezano na kocke, sladkor in sol ter jih zmešajte v fino testo, ki se drobi. Pri koncu umešajte hladno belo vino ter maso hitro in kratko predelajte v testo. Zavijte testo v folijo in pustite da počiva v hladilniku najmanj 10 do 15 minut. Testo po tem zvaljajte na rahlo pomokani delovni površini v kvadrat velikosti 20 krat 30 cm. Kvadrat ne rabi biti popoln, saj bodo robovi še obdelani.
Za nadev gladko zmešajte skuto, kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. To kremo namažite na testo približno dva do tri centimetre od robov. Robovi ostanejo brez nadeva. Na površino kreme razporedite razkoščičene marelice z vrezano stranjo navzgor. Posipajte galeto s pinjolami in pecite v segreti pečici na 170 °C približno 35 - 40 min, dokler ni hrustljava. Na koncu vzemite galeto iz pečice in okrasite s svežo meto, posipajte s sladkorjem po okusu in servirajte.
Share or print this recipe